Humaanien työelämätaitojen taitaja

Interaktiivinen valmennus verkossa 6 nopeimmalle alkaa 28.9.2021

Työtä ja elämää varten

Valmennusta luottamuksellisessa pienryhmässä


Työn ja tekemisen taustalla vaikuttaa monia metataitoja, kuten esim. läsnäolo- ja tunnetaidot, sosiaaliset taidot, uteliaisuus, luovuus, sekä itsensä tunteminen ja johtaminen. Nämä kaikki ovat ihmisenä kasvun ja kehittymisen humaaneja taitoja, joiden välttämättömyys uuden ajan työelämätaitoina on noteerattu ja niiden merkitys jatkossa vain korostuu. Tittelistä, työroolista tai -tehtävästä riippumatta työn tekijänä on ennen kaikkea ihminen. Ihmisenä olemiseen kuuluvat inhimilliset piirteet ja ominaisuudet, jotka usein tiedostamattamme vaikuttavat myös työssä. Robotteihin verrattuna ihmisillä on yksi ylivoimainen piirre: tunteet. Niissä, sekä mielen mahtivoimissa ja kehon viisaudessa on valtava hyödyntämätön voimavara, jota meillä ei yksinkertaisesti ole enää varaa jättää käyttämättä!


Hybridityövalmiudet
Itseohjautuvuudesta ja itsensä johtamisesta puhutaan nyt syystäkin paljon. Äkillisesti lisääntynyt etätyö ja siitä muovautunut hybridityö edellyttävät meiltä jokaiselta kykyä ottaa täysi vastuu itsestämme eli johtaa itseämme kokonaisvaltaisesti. Itsensä johtaminen usein mielletään tarkoittavan lähinnä hyvin hoidettua työtä, lupausten pitämistä, ajankäytön hallintaa ja perustarpeista (ravinto, liikunta, uni) huolehtimista. Nämäkin ovat tärkeitä huomioitavia, mutta vain yksi osa huomattavasti isompaa kokonaisuutta.

Kun laajennetaan näkökulmaa ja otetaan vastuu aivan kaikesta, mitä itsessä on, puhun mieluummin sisäisestä johtajuudesta. Tällä tarkoitan kykyä ottaa vastuu ja johtaa tietoisesti mm. ajatuksiaan, asennettaan, uskomuksiaan, tunteitaan, hyvinvointiaan, valintojaan ja tekojaan. Väistämättä ihminen samalla oppii tuntemaan itseään aiempaa totuudellisemmin: ei enää selittelyjä, välttelyä tai jossittelua, vaan aitoa kohtaamista itsensä kanssa. Tässä 5 minuutin esittelyvideossa on tiivistys sisäisestä johtajuudesta.


Miksi kannattaa vaivautua?
Humaanien taitojen opiskelu on aivan erilaista, kuin muiden työssä tarvittavien taitojen oppiminen. ihmisenä kasvaminen vaatii rohkeutta ja pitkäjänteisyyttä. Valmiiksi emme tule koskaan, mutta soveltamiskyvyllä, lukuisilla toistoilla ja harjoittelulla kuka vain voi oppia mestariksi. Quick-fixin sijaan kyseessä on tästä hetkestä eteenpäin loppuelämään vaikuttavasta kasvusta, uudenlaisesta elämäntavasta, joka heijastuu työhön ja sen ulkopuolellekin. Opiskelupolulla voi tulla vastaan yllätyksiä ja sellaistakin, jolta mieluummin sulkisi silmät ja työntäisi sivuun. Omasta kokemuksesta tiedän ja siksi uskallan taata, että tämä kokemuksellinen matka on kuitenkin äärettömän palkitseva! Vaikka vastuu kasvaa, niin samalla vapaus lisääntyy.  

Aito sisäinen johtajuus lisää huomattavasti elämänlaatua niin työssä, kuin sen ulkopuolella. Se mm.
 

• tuo merkityksellisyyttä työhön ja elämään,
• parantaa ihmissuhteita ja vuorovaikutusta,
• kasvattaa luottamusta itseen ja elämään,
• lisää selkeyttä ja voimaa,
• tekee uutta tilaa vapaudelle (ei enää olosuhteiden uhri vaan voi itse valita), sekä
• kohentaa kokonaisvaltaisesti hyvinvointia.  

Kuulostaa hyvältä, eikö? Kysymys onkin vain, oletko valmis näkemään vaivaa itsesi vuoksi? Pidätkö itseäsi kaiken hyvän arvoisena?   

Kenelle?

 • Esimiehille, tiiminvetäjille ja johtajille, joilla on tärkeä tehtävä esimerkin näyttäjänä.
 • Myös työroolista tai -tehtävästä riippumatta kenelle tahansa, joka tahtoo kasvaa ihmisenä ja löytää itsestään uusia ulottuvuuksia,
     käyttämätöntä kapasiteettia tai merkityksellisyyttä elämään.
• Ihmiselle, joka on valmis ottamaan mielen, kehon ja tunteiden viisauden käyttöön omaksi ja yhteiseksi iloksi.  


Aivan kuten kasvu kuuluu kaikille, niin johtajuus kuuluu jokaiselle!

Tässä valmennuksessa katsomme kokonaisuutta: sitä, kuka on ihminen työroolin takana ja miten paljon jokainen voi vaikuttaa omaan elämäänsä, hyvään oloonsa ja motivaatioonsa. Yhdessä löydämme silmiä avaavia uusia näkökulmia, jotka laajentavat mahdollisuuksia ja vahvistavat omaa potentiaalia ja voimaa.

Toteutus Valmennus toteutetaan pienryhmänä verkossa. Ryhmään otetaan kerralla vain kuusi (6) osallistujaa, jotta kaikki tulevat nähdyksi ja kuulluksi ja jotta kokemuksellinen vuorovaikutteisuus toteutuu. Tällöin on mahdollista käsitellä luottamuksellisesti esille nousevia casejä ja saada myös osallistujakollegoilta sparrausta ja vertaistukea.

 Aloitus ja päätös on 1,5 tuntia, muut viisi sessiota á 3 tuntia. Sisällöltään yksi näistä on Jokeri, jonka sisällön osallistujat päättävät! Valmennukseen liittyy ennakko- ja välitehtävät: pääosin käsiteltyjen asioiden soveltamista arkeen, sekä läsnäoloharjoittelua.  

Valmennuksen tapaamisajankohdat ja teemat

Kaija Solana

Coach

Kaijasta sanottua:

”Oli jotenkin hämmentävää, miten hyvin porukka toimi yhteen ja ilmapiiri oli ihanan avoin ja kannustava. Jin miettimään, että miten sinä sen oikein teit…?"
 "Persoonasi ja otteesi on sellainen, että positiivinen ilmapiiri syntyy ihan luonnostaan. Minulla jäi sinusta tosi ihanan lämmin olo."

"Olet niin helposti lähestyttävä, välittävä ja maanläheinen. sinussa on jotain ihanaa taikaa, saat olla ylpeä itsestäsi!”
"Valmennuksessa kaikille osallistujille oli varattu aktiivinen rooli ja siksi valmennuksesta saikin niin paljon irti.”
 
Tutustu Kaijaan tarkemmin tästä.

Course Pricing

 • Lasku
 •  

  Free

   

  Hinta laskulla 990 € + alv 24 %

  Ilmoittaudu
 • Most popular
  Kertamaksu
 •  

  990

   

  Hintaan lisätään alv 24%

  Ilmoittaudu!
 • Maksu kahdessa erässä
 • 2 payments of

  495

  every 2 weeks

  Hintaan lisätään 20€:n maksu kertalisä ja alv 24%.

  Ilmoittaudu!